Ons verhaal

Scholma Print & Media is een modern grafisch bedrijf met meer dan 85 jaar ervaring. Naast de kernactiviteiten druk en print kunt u bij ons terecht voor extra dienstverlening en advies rondom drukwerk. Door de jaren heen is er veel veranderd. Dit is ons verhaal.

Klanten

Bestellingen

Productie

Missie

Missie

Kernactiviteit van Scholma Print & Media is het grafisch bedrijf, waarbij op meerdere manieren aan papier informatie en waarde wordt toegevoegd, zowel in druk als digitaal. Scholma faciliteert het ketenproces van idee tot publicatie, waarbij zij als partner naast de klant staat en ontzorgt. Scholma speelt in op maatschappelijke ontwikkelingen en levert een bijdrage aan de versterking van de regionale economie.

Visie

Visie

Het grafisch bedrijf transformeert vanuit de kernactiviteit prepress, drukken, printen, afwerking en verzenden naar een meer faciliterende dienstverlener in de totstandkoming van publicaties in diverse vormen. Scholma is hierin marktleider in Noord-Nederland. In samenwerking met relaties en ketenpartners zoekt Scholma de vernieuwing, herkent trends, innoveert en durft te dromen. Wij laten papier spreken. Deze positionering verstevigt de marktpositie van Scholma in Nederland en zorgt voor voldoende financiële slagkracht.

Strategie

Strategie

Scholma biedt meerwaarde in de breedte van de keten, van data, opmaak tot en met publicatie en verzending, vanuit de kernactiviteit druk en print. Hierdoor wordt de eigen positie en die van partijen waarmee wordt samengewerkt structureel versterkt, wordt ingespeeld op ontwikkelingen en ontstaan nieuwe verdienmodellen. Scholma neemt hierin een eigen positie in, faciliteert en bouwt daarmee aan het eigen netwerk. Scholma stelt tegenover globalisering, de regionale economische en maatschappelijke verbondenheid met in het bijzonder Noord-Nederland.

Duurzaamheid

image/svg+xml Openclipart Recycling Symbol 2008-07-18T19:10:57 clip art, clipart, image, line art, line art, media, png, public domain, recycle, recycle, sign, sign, silhouette, silhouette, svg, symbol, symbol, http://openclipart.org/detail/17937/recycling-symbol-by-aj AJ clip art clipart image line art media png public domain recycle sign silhouette svg symbol

Afval en recycling

In ons afval bevinden zich veel grondstoffen die een tweede leven kunnen krijgen, daarom bieden wij ons afval zoveel mogelijk gescheiden aan aan onze gecertificeerde afvalverwerkers.

FSC®

Wij zijn een FSC-gecertificeerd bedrijf (licentienummer FSC-C020294). Dit betekent dat klanten de mogelijkheid wordt geboden drukwerk te laten verzorgen op papier dat verantwoord en milieubewust is geproduceerd.

Printen

Voor kleine oplagen beschikken we over printers die een drukkwaliteit leveren die vergelijkbaar is met offsetdrukwerk, zodat we kleine opdrachten niet meer hoeven te drukken. Dit bespaart veel papier, platen en overige zaken.

Investeringen

Al onze investeringen worden getoetst op duurzaamheid, milieubelasting en energieverbruik.

Groene stroom

Wij maken gebruik van groene energie in de vorm van Hollandse wind.

Certificeringen

Wij zijn ISO 12647-2, ISO 14001, FSC, Duurzaam Inkoop, ClimateCalc en Arbo RI&E gecertificeerd.

Maatschappelijke betrokkenheid

Bedrijfsvoering

Wij investeren in de ontwikkeling en opleiding van ons personeel. (Vak)opleidingen worden op maat aangeboden en vinden wanneer nodig en gewenst intern en extern plaats. We zorgen voor een veilige en eerlijke werkomgeving voor onze medewerkers, en zijn daarvoor ook Arbo RI&E gecertificeerd.

Ook bieden wij plaats voor werkervaring in het kader van WW en/of WIA- en voor detachering vanuit de sociale werkvoorziening en zijn wij een erkend leerbedrijf en kunnen stages ingevuld worden.

Sponsoring

Lokale ondernemingen en goede doelen sponsoren wij graag. We vinden het belangrijk om wat terug te geven aan de maatschappij. Zo sponsoren wij FC Groningen, Donar en nog meer diverse sportclubs in de regio Noord-Nederland. Ook werken wij samen met Erfgoedpartners Groningen, die de belangen behartigt van het cultureel erfgoed in Groningen. Daarnaast sponsoren wij op kleinere schaal diverse lokale sportclubs en goede doelen. Zo sponsoren wij bijvoorbeeld jaarlijks de Bedumer Winterloop.

Informatie aanvragen over flyers

Vul het onderstaande formulier in als u meer informatie wil ontvangen over het drukken van flyers. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Wilt u direct meer informatie ontvangen? Dan kunt u ons het beste bellen op 050-3013636.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Informatie aanvragen over folders

Vul het onderstaande formulier in als u meer informatie wil ontvangen over het produceren van folders. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Wilt u direct meer informatie ontvangen? Dan kunt u ons het beste bellen op 050-3013636.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Informatie aanvragen over notitieblokken

Vul het onderstaande formulier in als u meer informatie wil ontvangen over het produceren van notitieblokken. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Wilt u direct meer informatie ontvangen? Dan kunt u ons het beste bellen op 050-3013636.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Informatie aanvragen over bureauleggers

Vul het onderstaande formulier in als u meer informatie wil ontvangen over het produceren van bureauleggers. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Wilt u direct meer informatie ontvangen? Dan kunt u ons het beste bellen op 050-3013636.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Informatie aanvragen over kalenders

Vul het onderstaande formulier in als u meer informatie wil ontvangen over het produceren van kalenders. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Wilt u direct meer informatie ontvangen? Dan kunt u ons het beste bellen op 050-3013636.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Informatie aanvragen over huisstijlproducten

Vul het onderstaande formulier in als u meer informatie wil ontvangen over het produceren van drukwerk in uw huisstijl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Wilt u direct meer informatie ontvangen? Dan kunt u ons het beste bellen op 050-3013636.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.